Equine America NL - Producten die echt werken !!
Home
 
Introductie
 
Producten
 
Waarom
 
Ervaringen
 
Bestellen
 
 Cortaflex is mÚÚr dan Chondro´tine en Glucosamine

Chondro´tinesulfaat en Glucosaminesulfaat zijn bouwstenen (/ precursor) van het kraakbeen en zorgen aldaar voor een goede schokdemping en een soepele gewrichtsfunktie. Tevens stimuleren zij de gewrichtscellen tot productie van een betere kwaliteit gewrichtsvloeistof (synovia) voor een goede gewrichtssmering.

GEZOND GEWRICHT

Bij arthrose treedt er door beschadiging van dit kraakbeen een verlies op van dit Chondro´tinesulfaat e.a. bestanddelen en ontstaat tevens een slechte kwaliteit synovia (onvoldoende viscositeit van de gewrichtsvloeistof) en aldus pijnlijke stijve gewrichten.

VERSLETEN GEWRICHT ľ ARTHROSE

Aanvulling van Chondro´tine en Glucosamine is hierbij noodzakelijk. Het is welbekend dat Chondro´tine en Glucosamine toediening uiterst zinvol is bij gewrichtsproblemen. De combinatie van Chondro´tine met Glucosamine (en M.S.M.) versterkt elkaar (werkt synergistisch). Uit onderzoek is reeds gebleken dat radioactief gelabelde Chondro´tine en Glucosamine na toediening door het voer later ook daadwerkelijk in het kraakbeen van de gewrichten teruggevonden konden worden. Echter een zwakke schakel in dit proces zijn de biologische barrieres d.w.z. opname vanuit het maagdarmkanaal naar de bloedbaan en vervolgens vanuit de bloedcapillairen tot in de gewrichten. De opname tot in de gewrichten is voor de werking essentiŰel. Chondro´tine en Glucosamine zelf zijn echter te grote moleculen en geven onvoldoende passage door de bloedvatwand!

Voor een efficiŰnte passage heeft Cortaflex een revolutionaire doorbraak gevonden!

Het Geheim van Cortaflex:

In tegenstelling tot andere gewrichtssupplementen, welke vertrouwen op hoge concentraties van de te grote moleculen Chondro´tine en Glucosamine, gebruikt Cortaflex een geavanceerde formule bestaande uit de ge´soleerde kleinere actieve bouwstenen (precursors) van Chondro´tine en Glucosamine (L-Glutamine, Glutamine- en Glucuronzuur, Glycine, Proline) ondersteund door M.S.M.

Dit unieke en uiterst effectieve mengsel bereikt een maximale passage en aldus effectiviteit van de essentiŰle bestanddelen naar de bloedbaan tot in de gewrichten!

Eenmaal aangekomen in de gewrichten zetten deze ge´soleerde, farmaceutische kwaliteit aminozuren het lichaam aan tot de productie van haar lichaamseigen natuurlijke Chondro´tine en Glucosamine.

Cortaflex voorziet aldus in zowel de stimulus alsook de bouwstenen voor een natuurlijke gewrichtsgezondheid ľ dat is het Cortaflex verschil !

Cortaflex ľ een metabole doorbraak.

Cortaflex beschikt aldus over een uitzonderlijke opneembaarheid en effectiviteit voor een optimale werking ter ondersteuning en verbetering van de gewrichtsfunktie.

KNIE╦N-HAKKEN-KOGELS-HOEVEN-RUG-NEK-SCHOUDERS-ELLEBOGEN-HEUPEN-VOORKNIE╦N

Nieuw! Recente doorbraak is de toevoeging van het hoogwaardig Hyaluronzuur (HA) dat een belangrijke bouwsteen is in het kraakbeen en tevens essentiŰel voor een gezonde goed smerende ôviskeuzeö gewrichtsvloeistof.

Nieuw! Daarnaast is om tot een zo compleet mogelijk product met brede werking te komen tevens Collageenhydrolysaat toegevoegd, wat ook een belangrijke bouwsteen van de kraakbeenmatrix is. Collageenvezels vormen in dit kraakbeen een ônetwerkö waarin proteoglycanen als ôelastische bolletjesö (bestaande uit o.a. Chondro´tinesulfaat en Hyaluronzuur) voor een optimale schokdemping en veerkracht zorgen. Collageen vormt tevens een hoofdbestanddeel van pezen, ligamenten en het gewrichtskapsel.

Cortaflex helpt bij gewrichtsproblemen:

 • ter bescherming en regeneratie (herstel) van het kraakbeen
  (voor een goede schokdemping door het gewricht).
 • bevordert de aanmaak van gezonde gewrichtsvloeistof (synovia)
  (voor een betere gewrichtssmering).
 • werkt ontstekingsremmend.
 • verbetert de doorbloeding (belangrijk voor straalbeen-hoefkatrol).
 • geeft een soepelere, ruimere, beweging.
 • voorkomt slijtage aan de gewrichten.
 • heeft een gunstige werking op pezen, spieren en banden.
 • is dopingvrij !

Cortaflex ter ondersteuning en verbetering van de gewrichtsfunctie:

 • waar door zware training en sport extra belasting uitgeoefend wordt op de gewrichten (Preventief!).
 • waar blessures de oorzaak zijn van een verminderde gewrichtsfunctie.(kreupelheid).
 • voor oudere paarden waar door natuurlijke slijtage afbraak van het kraakbeen is ontstaan.
 • na een gewrichtsoperatie (arthroscopy) of gewrichtsinjectie.
 • ter behoud van gezonde gewrichten van spring-, dressuur- en renpaarden.

KNIE╦N-HAKKEN-KOGELS-HOEVEN-RUG-NEK-SCHOUDERS-HEUPEN-ELLEBOGEN-VOORKNIE╦N

 

 
 

Equine America NL - Vughterstraat 181-183 - 5211 GB - 's Hertogenbosch - Netherlands
Telefoon +31 (0)73-6891550 - Fax +31 (0)73-6891819 -
info@cortaflex.nl