Equine America NL - Producten die echt werken !!
Home
 
Introductie
 
Producten
 
Waarom
 
Ervaringen
 
Bestellen
 
 

Wetenschappelijk dubbelblind onderzoek naar de effectiviteit
van Cortaflex door een onafhankelijk vooraanstaand
diergeneeskundig onderzoeksinstituut in de VS.

Equine America is trots te kunnen aankondigen dat zijn marktleidende produkt Cortaflex onlangs zeer succesvol uit een belangrijke wetenschappelijk onderzoek kwam. Het onderzoek werd onafhankelijk uitgevoerd door een van de vooraanstaande veterinaire onderzoeksinstituten in de VS. Tijdens dit dubbelblind onderzoek werd bij paarden met spat een verbetering van de buiging in het spronggewricht en de draagkracht en stuwing in de achterbenen, met regelmatigere en ruimere gangen geconstateerd!

Het onderzoek werd uitgevoerd door het “College of Veterinary Medicine” van de “Michigan State University” (USA), en werd geleid door de wereldwijd bekende en zeer gerespecteerde Orthopedisch Specialiste Dr. Hilary Clayton BVMS PhD MRCVS. De uitstekende resultaten van de studie werden gepresenteerd tijdens de A.A.E.P. Veterinary Convention in Florida in december 2002. Hierbij waren dierenartsen van over de hele wereld aanwezig.

Deze studie heeft opnieuw de effectiviteit van Cortaflex bevestigd, vooral voor het verbeteren van de mobiliteit bij paarden met duidelijk onregelmatige gangen.

Dit geeft toegevoegde waarde aan het 100% succes van eenzelfde kleinschaliger onderzoek in het jaar 2000, waarbij eveneens d.m.v. een dubbelblinde test, alle testpaarden en –pony’s na gebruik van Cortaflex - binnen enkele dagen - een significante toename van de paslengte lieten zien. Deze onderzoeken bevestigen de accolades van het voorname paardentijdschrift Horse Journal in de VS. Dit blad beschreef Cortaflex als “Product of the Year” in 1999 en als “Best Nutritional Product” voor paarden in 2001.

Het recente dubbelblinde onderzoek verschafte specifiek bewijs dat Cortaflex al na slechts 2 weken zorgt voor een duidelijke afname in de onregelmatigheid van de gangen, vergeleken bij een placebo behandeling.

De test werd gehouden met 8 rijpaarden, allemaal met asymmetrische gangen. De helft kreeg Cortaflex solution en de andere helft een placebo (= “vervanger”; d.w.z. een vloeistof zonder effekt maar identiek aan Cortaflex voor wat betreft uiterlijk, geur en smaak). Alle etiketten waren van de flessen verwijderd en vervangen door nummers om bevooroordeelde bevindingen te voorkomen.

Alle andere supplementen en medicatie werd stopgezet 2 weken voorafgaande aan en gedurende het onderzoek. Na de eerste twee weken stabilisatie periode kregen de paarden gedurende 2 weken de eerste oplossing (Cortaflex/ de placebo), hierna 2 weken lang niets en daarna gedurende 2 weken de alternatieve oplossing (de placebo/ Cortaflex) toegediend. Gedurende elke periode kregen de paarden de eerste 5 dagen een aanvangsdosering van 60 ml per dag, waarna gedurende 9 dagen een onderhoudsdosering van 30 ml per dag.

“Gangenanalyse” werd gebruikt als objectieve methode om de resultaten te vergelijken tussen de placebo en Cortaflex. De gegevens werden verzameld door het gebruik van bewegingsanalyse (reflecterende markeringspunten werden geplaatst op het lichaam van het paard t.p.v. de verschillende gewrichten van de achterbenen en gefilmd door een 6 camera infra-rood systeem dat 120 opnamen per seconde maakt) en bodem reaktietijden (de kracht waarmee de hoef de grond raakt en de tijdsduur van de contactperiode gemeten door een nauwkeurig krachtenplatform in de bodem). De gegevens werden verzameld aan het begin en einde van elke 2-weekse behandelingsperiode, en aangepast naar hoogte en gewicht van het paard.

In vergelijking met de placebo, zorgde de behandeling met Cortaflex voor een duidelijke toename in de links-rechts symmetrie van de vertikale bodemreactiekracht, toename van de buiging in het spronggewricht en van de draagkracht en stuwing in de achterbenen met regelmatiger en ruimere bewegingen. Deze veranderingen werden consequent waargenomen onder de testpaarden.

Deze resultaten leveren het klinische bewijs voor de werkzaamheid van Cortaflex!

                                               
 
 
 

Equine America NL - Vughterstraat 181-183 - 5211 GB - 's Hertogenbosch - Netherlands
Telefoon +31 (0)73-6891550 - Fax +31 (0)73-6891819 -
info@cortaflex.nl